Redactie van het verenigingsblad

Het verenigingsblad “Hart van Heerlen” of ook wel informatiebulletin genoemd wordt in de regel twee keer per jaar uitgegeven. Het doel van dit blad is om de leden te informeren.

Allereerst informeren over het verenigingsnieuws. De laatste jaren is het echter ook gegroeid naar een blad dat historisch artikelen publiceert en wordt de inhoud van het blad steeds meer door deze artikelen gevormd. Het moet een forum zijn waar de kennis, die door de leden is vergaard, geëtaleerd kan worden. Dit is het beeld dat de redactie voor ogen staat. Voorlopig is het echter zo dat de meeste artikelen door de redactie worden geschreven. De redactie bestaat op dit moment alleen uit Leo Franck. Vandaar hier nogmaals een oproep aan de leden maar ook andere geïnteresseerden om een artikel voor het blad te schrijven. Mocht u een interessant onderwerp hebben, maar bent u niet goed in staat om dit op papier te zetten, dan wil de redactie u daarbij graag helpen.

De toevoeging “Heerlen Stad” in de naam van de vereniging duidt aan dat het de heemkundevereniging voor het centrum van de stad Heerlen is. Het centrum van een stad is ook wel het hart van de stad. Vandaar de naam van het verenigingsblad “Hart van Heerlen”. Deze naam wordt nog eens versterkt met de toevoeging: “vóór en dóór Heerlenaren met hart voor Heerlen”.

Inhoudsopgave van het informatiebulletin “Hart van Heerlen” vindt u in het onderstaande register. Op de meest recente edities na is het tijdschrift te lezen onder het hoofdstuk; Publicaties/ Verengingsblad.

Register artikelen in Hart van Heerlen

 

 

slutload pornolupo