Werkgroep Foto en Film

De werkgroep Foto en Film bestaat momenteel uit 7 personen die enthousiast bezig zijn met het verzamelen en digitaliseren van oude foto’s en films van Heerlen. Deze foto’s worden waar nodig digitaal gerestaureerd en gearchiveerd, zodat op trefwoord gezocht kan worden.

Dit foto-archief is in principe beschikbaar voor iedereen in de Heemkundevereniging Heerlen Stad, neem indien nodig even contact met ons op.

De werkgroep komt één keer per maand bij elkaar op de 2e dinsdag van de maand en na een serieus begin wordt het later meestal nog erg gezellig; en zo hoort dat ook!

Door de leden van de werkgroep worden regelmatig foto’s gemaakt van Heerlen zoals het NU is. Als over 10 jaar het heden verleden is zijn we blij met deze opnamen, zeker op het moment dat het bekend wordt dat er een pand gesloopt gaat worden dan worden direct opnamen gemaakt.

 

Tijdens de bijeenkomsten van de werkgroep ontstaat er regelmatig een discussies over waar en wanneer een foto precies is genomen. Vandaar dat de werkgroep is begonnen met het samenstellen van een jaartallenlijst. Een duidelijk herkenningspunt op een foto is vaak een winkel of een fabriek of werkplaats met een opschrift van de naam. De jaartallenlijst geeft aan in welk jaar welke ondernemingen in Heerlen actief waren, om zo een aanknopingspunt te hebben bij datering van foto’s .

Heeft u oude foto’s van Heerlense gebouwen, personen, verenigingen e.d. en u overweegt deze weg te gooien dan houdt de werkgroep zich graag aanbevolen. Mocht u echter geen afstand willen doen van deze foto’s, maar zijn ze wel van historisch belang dan zou de werkgroep deze foto’s willen scannen. Dat betekent dat u ze tijdelijk afstaat en na het scannen weer terugontvangt. Als tegenprestatie ontvangt u ook een cd-rom met de gedigitaliseerde foto’s.

Daarom, heeft U interesse in deze groep? Kom eens kijken ! U kunt een afspraak

Heeft U oude foto’s om in te scannen: GRAAG

slutload pornolupo